Мъфинът е като малка торта, но под форма на чашка. Е, ние доскоро му казвахме още „кексче“. В Щатите даже си има и празник – 20-ти февруари. И понеже сме винаги забързани напоследък, ето една
ЛЕСНА РЕЦЕПТА ЗА ВКУСНИ ШОКОЛАДОВИ МЪФИНИ ОТ САМО ДВЕ СЪСТАВКИ
ИДЕЯ: За по-малко от 30 минути направете нещо вкусно и зарадвайте близките си и себе си.
Необходими продукти:
Приготвяне:
Разделете жълтъците от белтъците. Разтопете шоколада, ако не използвате готов, течен. Натрошете го и го сложете на водна баня. Може и на микровълнова печка, но в този случай трябва да сте внимателни. Не оставяйте шоколада за повече от 30 секунди, извадете купичката, разбъркайте и отново загрявайте 30-40 секунди. Повтаряйте, докато се разтопи.
Оставете минута-две настрани, за да поизстине и прибавете четирите жълтъка. Разбъркайте до еднородна смес.
Белтъците разбийте с миксер на много гъст сняг. Не забравяйте, че за да се случи това лесно, трябва да прибавите щипка сол. Ако използвате черен шоколад може да добавите и малко захар, тя никога не вреди. Но в останалите случаи не е необходимо.
Когато сте разбили белтъците до твърда смес, прибавяйте по малко от тях към шоколадовата смес и внимателно разбърквайте. След като смесите всичко добре, остава само да напълните предварително намаслени формички за мъфини.
Печете в предварително загрята фурна на 190°С, 15-тина минути са достатъчни.
Сервирайте по възможност горещи, ако украсите с бита сметана, и ягоди, и … друго, никой няма да ви се разсърди.
Наслаждавайте се!

Коментари
Публикуване на коментар
Вашето мнение