ДЕКОРАЦИЯ ОТ … ВОДА


Малко хора познават наистина огромните възможности, които им дава работата с Агар-агар. Той е чист, растителен и желиращ агент, поне 10 пъти по-силен от желатина. На неговия състав и начина му на извличане няма да се спираме в момента, те не са важни за удобството, което ни дава използването му. По-важното е как да го използваме така, че резултатът да е неповторим. Ето едно предложение.


ИДЕЯ: Декорация с … вода
Може би няма от първия път да успеете да получите желаният от вас резултат, но не се отчайвате. Опитите не изискват много време и ресурс, важното е сами да усетите точната пропорция. Тогава ще можете да впечатлявате с уникални декорации.
Това, което ще ви е нужно е:

  • Агар-агар 
  • Вода 
  • Захар 
  • Ванилия 
  • Плодове или друго за украса, въпрос  на въображение. 
  • Формички 

НАЧИН НА РАБОТА: 
За 2/3 чаши вода е достатъчна 1/8 ч.л. агар-агар на прах. За да сте сигурни в количеството, прочетете указанието на опаковката на продукта. Загрейте водата, прибавете малко захар, около 1 ч.л. е добре. Добавете и съвсем малко ванилия – тя не е задължителна, но придава приятен аромат. Разбърквайте, докато захарта се разтвори, като междувременно добавите и агар-агар и изчакайте и той да се разтвори добре. После изсипете в желаните от вас форми. Внимавайте да не останат мехурчета от въздух. Добре е формичките да са с обло дъно и да нямат много ръбчета. Добавете и декорацията – плод, захарни пръчици или дори семена.
Оставете в хладилника за няколко часа, докато сместа добре се желира. Внимателно извадете получените топки от вода и декорирайте сладкиша, с който ще блеснете пред вашите гости или пред любимите си хора.
Не се притеснявайте да експериментирате, можете да оцветите с хранителни бои или какво ли още не, стига да става за ядене :) За формички може да използвате празни черупки от яйца, а към водата да добавите и сок, например от портокал. Вариантите са ограничено само от вашето въображение.






Коментари