ПАКЕТЧЕ ОТ ЛАЗАНЯ


Да се приготви лазаня е ритуал. Изисква време и желание. Но резултатът винаги си заслужава.
ИДЕЯ: Разнообразете познатите ни рецепти с Пакетче от лазаня:
ПРОДУКТИ
500 г  кайма месо
2 малки моркови, фино нарязани на кубчета

1 бял лук, на кубчета
2 скилидки чесън, накълцани
2 супени лъжици масло
2 ч.л. сол
2 ч.л. пипер
1 ч.л. лют червен пипер
2 супени лъжици доматен сок
1/2 чаша червено вино
1 1/2 чаши доматено пюре
1 1/2 чаши бешамел сос
1 1/2 чаши настъргана моцарела
1/4 чаша настърган пармезан
8 сварени листа лазаня
Свеж босилек

ПРИГОТВЯНЕ

Разтопете в голяма тиган 1 чаена лъжичка мазнина. Добавете каймата,  сол и черен пипер и изчакайте месото да се сготви. Отстранете от котлона.

В същата отново сгорещете мазнина.  Добавете лука, след малко и чесън, моркови и продължете да готвите, докато зеленчуците омекнат. Разбъркайте с доматен сок и гответе за  около 1 минута. Върнете обратно каймата. Още веднъж прибавете сол, черен пипер и по желание и лют червен пипер. Добавете вино и доматено пюре, сложете капак и оставете да къкри за 10 минути. После оставете сместа да поизстине.

Поставете лист юфка хоризонтално. Разстилайте тънък слой бешамел отгоре в центъра в квадратна форма. Отгоре поставете друг лист, вертикално покриващ площта на бешамела. Разстилайте още бешамел, а върху него разстелете от сместа с каймата.  Поръсете равномерно с  моцарела.

Сгънете най-напред лявата страна, след това долната, след това дясната, след това горната час, ще се получи малко пакетче. Направете същото и с останалите листи лазаня.

Застелете тавата с хартия за готвене и подредете „пакетчетата“. Всяко от тях покрийте с бешамел, моцарела и пармезан. Печете около 20 минути на 180 °С или до златисто.

Насладете се, времето, отделено за тази вечеря си заслужава :)

Назаем от twistedfood