ВКУСНИ ШОКОЛАДОВИ МЪФИНИ ОТ ДВЕ СЪСТАВКИ


Мъфинът е като малка торта, но под форма на чашка. Е, ние доскоро му казвахме още „кексче“. В Щатите даже си има и празник – 20-ти февруари. И понеже сме винаги забързани напоследък, ето една 
ЛЕСНА РЕЦЕПТА ЗА ВКУСНИ ШОКОЛАДОВИ МЪФИНИ ОТ САМО ДВЕ СЪСТАВКИ 
ИДЕЯ: За по-малко от 30 минути направете нещо вкусно и зарадвайте близките си и себе си. 


Необходими продукти

  • 200 г шоколад, за предпочитане млечен, а може и готов, течен шоколад 
  • 4 яйца 

Приготвяне
Разделете жълтъците от белтъците. Разтопете шоколада, ако не използвате готов, течен. Натрошете го и го сложете на водна баня. Може и на микровълнова печка, но в този случай трябва да сте внимателни. Не оставяйте шоколада за повече от 30 секунди, извадете купичката, разбъркайте и отново загрявайте 30-40 секунди. Повтаряйте, докато се разтопи. 

Оставете минута-две настрани, за да поизстине и прибавете четирите жълтъка. Разбъркайте до еднородна смес. 

Белтъците разбийте с миксер на много гъст сняг. Не забравяйте, че за да се случи това лесно, трябва да прибавите щипка сол. Ако използвате черен шоколад може да добавите и малко захар, тя никога не вреди. Но в останалите случаи не е необходимо. 

Когато сте разбили белтъците до твърда смес, прибавяйте по малко от тях към шоколадовата смес и внимателно разбърквайте. След като смесите всичко добре, остава само да напълните предварително намаслени формички за мъфини. 

Печете в предварително загрята фурна на 190°С, 15-тина минути са достатъчни. 

Сервирайте по възможност горещи, ако украсите с бита сметана, и ягоди, и … друго, никой няма да ви се разсърди. 

Наслаждавайте се!



Коментари