АПЕТИТЕН КАРФИОЛ


Карфиол на фурна, запечен, дори леко пикантен – това е едно добро предложение за гарнитура, ще ви хареса. Лесно е, накъсайте карфиола и го поставете в плик, за да можете лесно да го покриете със смес, която сте приготвили предварително и която ще направи този, иначе на глед скучен зеленчук, в акцентът към вашата вечеря.


А каква е сместа? Съставките ги има във всеки дом. Разбъркайте равни количества мед и
зехтин, наполовина соев сос и лют сос по избор. Добавете и чер пипер. Сол – по избор, не забравяйте, че соевия сос е солен.

Прехвърлете овкусения карфиол в тава, покрита с кухненска хартия. Не го подреждайте нагъсто, нека има пространство. При печенето се отделя пара и ако сложите много карфиол наведнъж, няма да стане приятно хрупкав. Печете на средна температура около 30 минути или докато стане златист.

Добър апетит!